Hempeä mohairpusero


Tänä talvena olen työstänyt monia keskenjääneitä käsityöprojekteja loppuun. Aloitin tämän ohuen mohairsekoitepuseron tekemisen viime keväänä. Koivun siitepölyaikana, kevätflunssan kourissa mohairin neulominen tuntui kuitenkin liian pölisevältä, joten siirsin valmiit ja keskeneräiset palat suosiolla kassiin odottamaan parempaa aikaa. Se jäi kuukausiksi neulekielellä UFO:ksi eli unfinished object'iksi. Nyt keskitalvella kaivoin sen uudelleen esiin. Tehtävää oli enää puolentoista hihan verran, joten aika nopeastihan tuo menisi. 

Pohjalanka on kermanvalkoista Novita Rose mohairia, joka lienee jo poistunut valikoimista. Vaaleanpunainen ja keltainen lanka ovat epämäärisiä jämälankakasojen myötä kotiini tulleita myttyjä. Mohairihkoja kuitenkin, joten riittävän lähellä toisiaan samaan puseroon neulottaviksi. Koon 4 puikot tuntuivat sopivan tähän hyvin. 

Mallin otin Novitan Kesä 2016-lehdestä, Naisen kohoneulepusero -niminen. Tai siis oikeastaan otin sieltä vaan muodon, eli silmukoiden määrät, kavennukset ja lisäykset. Kohoneuletta en tähän tehnyt, vaan raitakuviota ihan oman mieleni mukaan. Raitakuvioon tuli yhdelle puolelle virhe toiseen puoleen nähden, mutta jätin sen tarkoituksella sinne. Koska eihän se niin vakavaa ole. 

Tykkään paljon näistä pehmoisista sävyistä, sopivat herkkään kevättalven lookkiin. Myös malli sopii hyvin. Olen aina pitänyt hyvin istutetuista hihoista, tässä ne menevät tosi kivasti kohdalleen. 



Kommentit

Suositut tekstit