A-linjainen kesämekko


Kevään ompeluvimma jatkuu! Kolmantena työnäni tein keltaoranssin kesämekon puuvillakankaasta. Mekon A-linjainen muoto on herttaisen kevyt ja tyttömäinen. Ohje on Moda-lehdestä, peräti vuodelta 2008 (lehti nro 3 ja ompelumalliston malli 1). Tämä todistaa, että vanhoja käsityölehtiä ja kirjoja kannattaa myös parhailta osin säästää. 

Mekon kaavat istuivat kivasti vartalolleni ilman sen ihmeempiä muokkauksia, joten pääsin keskittymään itse ompeluun. Tämän kanssa sain harjoitella taskujen tekemistä ja napinläpien ompelua. Verestin myös vähän muistojani tukikankaan kanssa toimimisesta. Kohtalaisen vähillä purkamisilla ja uudelleen ompelemisilla selvittiin! 

Eniten harmaita hiuksia aiheutti hihan istuttaminen. Se oli minulle uutta, rypytysnauhoineen. Neulomisessa olen tottunut siihen, että kappaleet yhdistetään yleensä järjestyksessä: olkasauma, hihan kiinnitys ja sitten koko sivusauma kerralla aina helmasta kainalon kautta hihan suuhun asti. Ompeluohjeet tuntuvat kautta linjan etenevän niin, että etu- ja takakappale saumoineen tehdään valmiiksi kokonaisuudeksi,  hihan sauma ommellaaan erikseen ja hiha istutetaan muuten valmiiseen mekkoon. Seuraavan kerran aion kokeilla tuota neulomisesta opittua järjestystä ja katsoa, toimiiko se vai syntyykö tuhoa. 





Kommentit

Suositut tekstit