Sitruksinen mansikkajälkiruoka



Kumkvattisatoa riittää yhä. Niiden inspiroimana lähdin kehittelemään helppoa kesäjälkkäriä. Koska pakastimesta löytyi vielä mansikoita, oli makujen runko siinä. Mansikat maustetaan puristetulla kumkvattimehulla. Sen kirpeys ja mansikan makeus tasapainottavat kivasti tosiaan. 

Kumkvattimehun voi korvata appelsiinilla tai vaikka appelsiiniliköörillä.  

Makuja pehmentämässä on tässä kinuskiset kerma ja tuorejuusto, mutta maukasta tulee varmasti myös esim. vaniljan kanssa.

Ohje neljälle. 

4 dl (pakaste)mansikoita
2 kumkvatin mehu, n. 1-1,5 rkl
1 prk kinuskikerma
200 g kinuskinmakuista tuorejuustoa 
Digestive-keksejä

Sulata marjat. Kaada niistä tullut mehu laakeaan kulhoon ja purista kumkvatit joukkoon. 

Vaahdota kerma ja sekoita tuorejuusto sen kanssa. 

Kokoa annokset suoraan tarjoilukulhoihin. Pohjalle mansikoita. Niiden päälle mansikka-kumkvattimehun hyvin dipattu keksi ja kerma-tuorejuustovaahtoa. Tee ainakin pari tällaista kerrosta tai enemmänkin, jos kippoihin mahtuu.  

 


Kommentit

Suositut tekstit