Punainen merino-puuvillapusero



Koronakevään alkaessa minäkin hamstrasin. Vessapaperin ja säilykkeiden lisäksi myös lankaa. Paljon lankaa! Koska mitä sitä ihminen muuta pitkinä koti-iltoina tekisi kuin käsitöitä. 

Olin jo pidempään pitänyt Kotiliesi Käsityö -lehden numerossa 2/2015 ollutta pitsitunikan mallia (nro 23) neulomislistallani. Kunhan sopiva hetki tulisi. Nyt tuli. Lehden alkuperäinen sininen pusero oli hyvin nätti kyllä, mutta useimmiten käyttäisin puseron kanssa kuitenkin tummansinisiä farkkuja ja arvelin sen olevan vähän liikaa. 

Menitan lankakaupasta löytyi vastaus, helakanpunainen Drops Cotton Merino lanka. Se on 50 % villaa ja 50 % puuvillaa. Merinon myötä myös lämmittävämpi ja painoltaan kevyempi kuin täyspuuvillainen pusero. Puikkosuositus on 4.

Tein n. 10 cm ohjetta lyhyemmän helman, niin sain puserosta paremmin itselleni sopivan. Väljähköjä hihoja taas kavensin. Ensin tosin tein liian leveänä, kunnes tajusin, että ne ovat epämukavat niin. Muutamaa silmukkaa kapeampina istuvat paremmin. 

Puserosta tuli kaunis ja käytännöllinen. On kelvannut niin Asuntomessuille kuin hammaslääkäriinkin. Ja saihan tähän purettua niitä kevään tuntemuksia.







Kommentit

Suositut tekstit