Vohvelit porkkana-hummustäytteellä



Vohvelirauta on ollut yksi käytetyimmistä keittiövälineistäni, vaikka en sitä aikanaan ehkä olisi uskonut. Vohveliaamisiset ovat jo viikonloppujen klassikko! Silloin tällöin tulee myös tehtyä suolaisia vohveleita ruoaksi. Niistä saa niinnopeasti helppoja ja herkullisia aterioita. 

Tällä viikolla arki-illan illallisella oli porkkanalla ja hummuksella kuorrutettu vohveliannos. Pohjana tietenkin vakioreseptini rapeille vohveleille. Sen parempaa vohveliohjetta tuskin on olemassakaan. Ohjeesta tulee 6-8 vohveleita.

Taikina:
100 g sulatettua voita tai margariinia
2,5 dl vissyä tai kylmää vettä
3,5 dl vehnäjauhoja
2 dl kylmää (kaura)maitoa
2 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa

Täyte:
6-8 porkkanaa
oliiviöljyä
hummusta
suolaa tai Herbamarea
mustapippuria
tuoretta minttua

Sulata rasva. Sekoita joukkoon muut taikinan ainekset. On tärkeää, että nesteet ovat kylmiä. Paista vohvelit rapeiksi. 

Raasta porkkana. Kuullota sitä hyvin nopeasti pienessä tilkassa oliiviöljyä. Mausta suolalla ja pippurilla. 

Levitä vohveleille ensin hummusta ja kasaa päälle porkkanaa. Silppua lopuksi vielä minttua ja ripottele se päälle.



Kommentit

Suositut tekstit