Sydänpullat karviais-porkkanatäytteellä


Pulla on aina erinomainen valinta leivonnaiseksi. Kuka voisi vastustaa tuoretta korvapuustia tai ihanaa sokeria ja voita tihkuvaa silmää. Viikonloppuna leivontapöydällä oli pitkästä aikaa iso kulhollinen ihanan pehmoista pullataikinaa. Taikina tehtiin tällä Vappu Pimiän maailman parhaan pullan reseptillä. Siihen menee reilusti kardemummaa ja rasvaakin riittää. Annoin sen kohota yli tunnin muiden puuhien lomassa. Siinä ajassa taikina kohosi yli kulhon reunojen ja oli mitä ihaninta pehmoista käsiteltävää.

Korvapuustien ja suklaapullien lisäksi uuniin pääsi pari pullaukkoa ja nämä ihanan raikkaat sydänpullat. Suloisen muotonsa lisäksi näissä on ihanan raikas yhdistelmä makeaa ja kirpeää täytettä.

Kimpale pullataikinaa kaulittiin suorakaiteeksi kuten korvapuusteja tehtäessä. Sille levitettiin reilusti vaniljalla maustettua karviais-porkkanahilloa, jota onneksi tuli elokuussa tehtyä runsaasti. Päälle ripoteltiin kookoshiutaleita riittävästi. Taikina rullattiin kahdesta vastakkaisesta reunasta keskelle päin niin, että ne kohtasivat keskikohdassa. Sitten leikattiin poikittaisia viipaleita, jotka nostettiin pellille kyljelleen ja muotoiltiin sydämen alareunan kärki teräväksi. Pullat kohotettiin, voideltiin kananmunalla ja koristeltiin raesokerilla ja kultarakeilla. Paisto kypsäksi 225 C asteessa. Kylkeen lasi kylmää maitoa ja nautiskelua kynttilän valossa. 

Sydämellistä joulun odotusta kaikille! 







Kommentit

Suositut tekstit