Porkkana-karviaishillo



Tykkään hilloista, joihin on sekoitettu eri raaka-aineita ja jotka ovat kenties hieman maustettuja. Karviaisen kirpeys on hyvä pari porkkanan makeuden kanssa. Vanilja taas tuo juhlavuutta ja syvyyttä tähän makuyhdistelmään.

5 dl karviaisia, vihreitä tai punaisia
4 porkkanaa
1/2 vaniljatanko
2 rkl vettä
2,5 dl hillosokeria

Poista karviaisista kannat. Kuori ja raasta porkkanat. Laita kattilaan ja lisää vesi. Halkaise vaniljatanko. Irrota siemenet ja lisää ne tangon rangan kanssa kattilaan. 

Keitä matalalla lämmöllä kunnes seos on pehmeää ja tasaista. Lisää hillosokeri. Keitä vielä noin 10 minuuttia. Jäähdytä ja purkita puhtaisiin lasipurkkeihin.







Kommentit

Suositut tekstit