Helpot minttusuklaamuffinsit



Kesällä kyläkaupasta ostettu minimuffinsipelti pääsi vihdoin käyttöön. Leipomisinto iski vähän yllättäen, joten kehittelin ohjetta helppoihin ja nopeisiin muffinseihin. Pieni koko lyhentää jo kypsymisaikaa. Kuorrutus on pelkkää suklaakermaa, eikä esimerkiksi voikreemi, jota varten olisi pitänyt olla huoneenlämpöisenä voita. Ohje 12 minimuffinsiin, eli 3 cm vuokiin.

Taikina:
3 rkl tummaa kaakaojauhetta 
1 dl vehnäjauhoja 
1 tl leivinjauhetta
1 tl kuivattua minttua 
2 rkl muscovado- tai ruokosokeria 
2 Fazermint-suklaapatukkaa (2x41 g)
40 g voita tai margariinia
3 rkl maitoa 
kananmuna

Kuorrutus:
Suklaakermaa
Tuoretta minttua 
Suklaa- ja muita strösseleitä tai suklaarouhetta

Sekoita jauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja kuivattu minttu. Lisää sokeri ja paloiteltu suklaa. Sulata voi ja sekoita se maidon ja kananmunan kanssa. Lisää voiseos kuiviin aineisiin. 

Lusikoi taikina voideltuun minimuffinsivuokiin tai paperivuokiin. Paista 190 C asteessa 15-20 -minuuttia kunnes muffinsit ovat kypsiä. 

Anna muffinsien jäähtyä hyvin. Vaahdota suklaakerma ja pursota se muffinsien päälle. Koristele strösseleillä, tuoreella mintulla tai suklaapaloilla.






Kommentit

Suositut tekstit