Kesäkurpitsa-nokkosletut


Kesäkurpitsaa riittää nyt monissa puutarhoissa ja palstoilla yllin kyllin. Se onkin onneksi yksi monikäyttöisimpiä vihanneksia. Tällä kertaa laitoin kesäkurpitsaa raasteena mehevöittämään lettuja. Lisää potkua taikinaan tulee kuivatusta nokkosesta ja ruokaisuutta juustosta. Päälle sopii yksinkertainen tomaatti-raejuustosalsa.

Taikina:
3 dl (kaura)maitoa
1 kananmuna
1 dl vehnäjauhoa
5 dl kesäkurpitsaa raastettuna
2 rkl kuivattua nokkosta
½ dl raastettua vaaleaa cheddaria
½ tl suolaa
mustapippuria
hyppysellinen kuivattua valkosipulirouhetta
voita tai öljyä paistamiseen

Täyte:
2 tomaattia
1 dl raejuustoa
2 - 3 rkl tuoretta lehtipersiljaa raastettuna

Raasta kesäkurpitsa ja juusto. Sekoita kaikki taikinan ainekset keskenään ja anna turvota n. 20 min. Paista letuiksi pannulla tai muurikalla. Sekoita täytteen ainekset ja herkuttele!






Kommentit

Lähetä kommentti

Suositut tekstit