Kesäkurpitsa-nokkosletut
Kesäkurpitsaa riittää nyt monissa puutarhoissa ja palstoilla yllin kyllin. Se onkin onneksi yksi monikäyttöisimpiä vihanneksia. Tällä kertaa laitoin kesäkurpitsaa raasteena mehevöittämään lettuja. Lisää potkua taikinaan tulee kuivatusta nokkosesta ja ruokaisuutta juustosta. Päälle sopii yksinkertainen tomaatti-raejuustosalsa.
Taikina:
3 dl (kaura)maitoa
1 kananmuna
1 dl vehnäjauhoa
5 dl kesäkurpitsaa raastettuna
2 rkl kuivattua nokkosta
½ dl raastettua vaaleaa cheddaria
½ tl suolaa
mustapippuria
hyppysellinen kuivattua valkosipulirouhetta
voita tai öljyä paistamiseen
Täyte:
2 tomaattia
1 dl raejuustoa
2 - 3 rkl tuoretta lehtipersiljaa raastettuna
Raasta kesäkurpitsa ja juusto. Sekoita kaikki taikinan ainekset keskenään ja anna turvota n. 20 min. Paista letuiksi pannulla tai muurikalla. Sekoita täytteen ainekset ja herkuttele!
Näitä täytyy kokeilla.
VastaaPoistaKannattaa! Taitavat olla omallakin lautasella pian uudestaan.
Poista