Graavisiika ja täytetyt ruissipsit



Herkulliset alkupalat graavisiiasta sopivat jouluun, uuteen vuoteen ja miksei kesäiseen juhlapöytäänkin. Ruissipsien täytteenä on kermainen ruohosipulimousse, kurkkua ja sitruunaista graavisiikaa. Maku on kevyt ja raikas. Voimakkaampaan makuun suosittelen lisäämään hieman punasipulia.

Sitruunainen graavisiika:

400 g siikafileetä
1 rkl karkeaa merisuolaa
1/2 tl hyppysellinen sokeria
1 sitruunan raastettu kuori 
1 dl tuoretta tilliä

Ripottele suola ja sokeri siikafileelle. Raasta päälle sitruunankuorta ja leikkaa vielä tilli fileelle. Käännä filee liha puolet toisiaan kohti ja kääri folioon paketiksi. Laita jääkaappiin painon alle graavautumaan seuraavaan päivään. 

Ruohosipulimousse:

2 dl kuohukermaa 
2 dl ranskankermaa 
1 rkl mietoa sinappia
1  ruukku ruohosipulia
1/2 dl tuoretta tilliä 
1/2 tl suolaa
hyppysellinen valkopippuria 

Vaahdota kerma. Lisää joukkoon muut ainekset ja sekoita kevyesti nostellen.

Lisäksi:

Ruissipsejä (tai -nappeja)
Pieneksi pilkottua kurkkua
Tiraus sitruunamehua 
(Pieneksi pilkottua punasipulia)

Laita sipseille reilu teelusikallinen ruohosipulimoussea, pilkottua kurkkua (ja punasipulia) sekä viipale graavisiikaa. Purista vielä tippa sitruunamehua päälle.


Kommentit

Suositut tekstit