PiparkakkukirkkoJoulukuu juoksee kovaa vauhtia! Tänä vuonna olin normaalimmassa aikataulussa piparkakkurakentamiseni kanssa, eli valmista tuli jo itsenäisyyspäivänä.

Viime vuoden linnan ja aikaisempien majakan ja Taikametsän jälkeen oli vähän perinteisemmän rakentamisen vuoro. Projektiksi tuli kirkko, vai pitäisikö sanoa jopa katedraali! Sen verran iso siitä nimittäin tuli.  Kaavat kehitin omasta päästäni, enkä siinä sitten niin tarkkaan mittaillut kokonaisuuden kokoa. Päästä päähän mittaa on yli 40 cm ja korkeuttakin varmasti vähintään 25 cm, tornissa vielä enemmän.

Kirkossa on eteisaula, pieni sivulaiva ja tietysti torni. Ovet ovat auki kirkkokansalle yötä päivää. Pihalla perinteisiä kuusia ja pensaita. Värimaaiöälmaksi valitsin hempeästi vaaleanpunaista, valkoista, hopeaa ja vähän ruusukultaakin. 

Taikina oli valmista,  yhteensä sitä meni tähän n. 1,5 kg. Pursotukset tomusokeri-vesiseosta ja pikseliä. Koristeina kaikkea ihanaa! Kirkon kauniit ikkunat ovat Liivatelehtiä, jotka sopivat tähän mielestäni täydellisesti. 

Ja pienen yllytyksen jälkeen laitoin sisälle myös valot, tietenkin! Simppeli valosarja, jonka patterit ja katkaisija ovat kirkon takana.

Kaunista joulua!Kommentit

Suositut tekstit