Minileivonnaiset-kirja

Pienen syyshorroksen jälkeen teen paluun bloggailun maailmaan! Kaikenlaista kiinnostavaa on tässä kyllä tullut kokkailtua ja neulottuakin, mutta aloitetaanpa siitä rakkaimmasta, eli leipomisesta.

Haahuilin eilen Helsingin Kirjamessuilla. Katselin ympärilleni, kiertelin ja etsin oikeastaan jotain ihan muuta, kun huomasin Gummeruksen ständillä vetoavannäköisiä leivontakirjoja. Oli sellaisia pieniä kirjoja, jotka oli sivusta sidottu kauniilla satiininauhoilla. Mutta sitten käsiini osui kirja nimeltä Minileivonnaiset (Gummerus Kustannus 2013). Kannessa erittäin houkutteleva kuva pikkuruisista key lime pie -torttusista. Itse olen aikaisemmin tehnyt samaa piirakkaa isompana versiona, mutta aika vastustamattomiahan nämä minit ovat, eikö?


 Ensimmäisinä kokeiluun pääsivät nämä kahvimuroleivokset, joista kohta lisää:Todella herkullisilta näyttivät myös pistaasi-mantelitortut,
sekä vaahterasiirappi-banaanikuppikakut, joita on ehkä ihan pakko kokeilla lähiaikoina.


Huomioni herättivät myös hunaja-ricottapiiraat, jotka kuulemma ovat täydellisiä piiraita niille, jotka eivät ole niin persoja makealle.


Aika paljon kirjassa oli myös erilaisia karamelleja, fudgeja ja nugaita, jotka taatusti sitten maistuvat niille enemmän makealle persoille. Tässä esimerkkinä pistaasi-aprikoosinugaa.


Näistä sai hyviä ideoita myös tämän vuotisiin joululahjoihin, hihih! Olkaapa kilttejä siellä, tontut nimittäin kiertävät jo tarkkailemassa... ;)Kommentit

Suositut tekstit