Valkoinen kaulahuivi

 
 
Hyvää uutta vuotta! Sitä onkin ehtinyt vierähtää jo parisen viikkoa ja nyt on tullut myös pakkaskelejä tänne etelään (grr!). Niihin olen onneksi jo valmistautunut neulomalla jälleen uuden kaulahuivin itselleni. Jatkoin jämälankakorin tyhjentämistä ja ystäväni vinkkaamana yhdistin kahdet jämät tähän huiviin, josta tuli loppujen lopuksi todella kaunis!
 
Lankoina on lumivalkoista Novitan Nallea sekä lumivalkoista ja pörröistä Schoeller & Stahlin Grazieta, joka on odottanut käyttöä korissani jo vuosia, jäi kauniista ruutujakusta yli. Villasekoitteinen Nalle tuo lämpöä, kun taas suloisen pörröinen Grazie pehmeyttä ja vaihtelua.
 
Huivin malli on täyttä tajunnanvirtaa alusta loppuun, eli mitään ohjetta en käyttänyt. Valtaosa huivista on Nallella tehtyjä erilaisia pitsikuvioita. Siellä täällä välissä on Graziella kaksi kerrosta ainaoikeaa.
 
Vino pitsiraidoitus syntyy, kun toistaa *2 o, lk, 2 s o yht takasilmukoistaan* kerroksen verran. Nurja puoli nurjaa ja seuraavalla oikealla siirtää kuviota yhden silmukan verran vasemmalle. Tätä voi jatkaa sopivaksi katsomansa määrän kerroksia.
 
Alemmassa kuviossa on ensin 2 krs sileää oikeaa, sitten kerroksen verran *lk, 2 o yht takasilmukoistaan* ja nurjalla krs nurjaa. 
Hieman mutkikkaampi oli alla oleva pitsiympyröitä muodostanut kuvio, joka muodostuu yhteenneulotuista silmukoista, langankierroista ja oikeista silmukoista. Välissä, yllä ja alla sileää nurjaa. Piirsin kuvion itselleni valmiiksi ruutupaperille. Olin jo tehnyt kerran kuvion, kun myöhemmässä vaiheessa huivia tein uudestaan. Tuskailin tosi paljon, että kuinka tämä silmukoiden määrä ei nyt täsmääkään, vaikka yhtään silmukkaa en ole koko huivin aikana kaventanut tai leventänyt. Yritin ja purin monta kertaa. Kunnes tajusin, että ha-haa!, minulla olikin se ruutupaperi väärin päin! Katselin sitä ikään kuin sivusta päin, joten ei ihmekään kun "silmukat" (eli oikeasti kerrokset) eivät täsmänneetkään! Tämä oli näitä hetkiä, kun saa olla ylpeä nokkeluudestaan. ;)Kommentit

Lähetä kommentti

Suositut tekstit