Tummansininen pitsijakku


Keväthuumassa neulottu ihanan pehmoinen pitsijakku on valmis! Sain taas kovan neulomisvimman maaliskuisen Tallinnan matkan jälkeen. Sieltä Karnaluksistä lähti matkaan iso kassillinen lankoja, joista tämä on nyt ensimmäinen projektini.

Ohuilla puikoilla tehdyn talvineuleen jälkeen oli todella ihanaa päästä isoilla puikoilla neulomaan, vauhdilla puksuttamaan eteenpäin pehmeää ihananväristä lankaa! Käytin siis Novita Kaikua, joka on 60 % akryyliä ja 40 % villaa. Tiedetään, tiedetään, olen paasannut siitä, etten tykkää käyttää keinokuitusekoitteita. Mutta se pehmeys! Ja väri! Yönsininen vangitseva lämpö. Oli pakko. :) Langan tiheys on 15 s ja 22 krs = 10 cm, suositeltu puikkokoko 6, jota myös itse käytin.

Ohjeen löysin vanhasta Moda-lehdestä (5/2006) nimellä "Pitsijakku" (s. 98). Jakku on naiselliseen muotoon kavennettu ja levennetty ja siinä on kauniin muotoinen kaula-aukko. Erityisen paljon tykkään siitä, että se solmitaan leveällä satiininauhalla. Hauska yksityiskohta ja tuo juhlan tuntua.Jakku on kappaleiden reunoja lukuun ottamatta pitsineuletta, jossa toistetaan 10 s mallikertaa aina 16 krs:n ajan. Mallikerrassa toistetaan langankiertojen, 3 s kavennusten, langankiertojen sekä sileän nurjan yhdistelmää aina kahdeksan kerrosta, minkä jälkeen sitten pitsi sekä sileä nurja vaihtavat paikkaa. Tästä syntyy kaunis eläväinen pintakuvio. 


Tästä jakusta näyttää tulleen lyhyessä ajassa uusi arkisuosikkini. Koko ja malli sopivat hyvin niin farkkujen kuin hameenkin kanssa, ja erilaisilla koruilla saa aikaan juhlavampaa tai arkisempaa yhdistelmää. Tämä väri myös käy niin monen muun kanssa yhteen. 

Seuraavaksi puikoille kesäneuletta! :)

Kommentit

  1. Kaunis jakku, sopii todellakin sekä arkeen että juhlaan!

    VastaaPoista
  2. Kiitos! :) On kyllä todella monikäyttöinen. Ja jo nyt paljon käytetty. :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit