Naisen musta pitsineuletakki


Neulominen on kyllä ihanin harrastus, mitä minulla on. Olen oikeastaan aika riippuvainen siitä. Aina pitää olla joku projekti puikoilla ja mielellään tiedossa seuraava tai pari seuraavaa työtä. Usein minulla on joku isompi juttu, jonka valmistuttua teen hetken aikaa jotain pienempää. Kesällä neulon yleensä vähemmän kuin muina vuodenaikoina. Yleensä. Tämä vuosi on ollut poikkeus! Ostin alkukesästä Novitan kesän neulelehden ja se oli täynnä toinen toistaan ihanampia ohjeita. Ensimmäisenä otin puikoille yksinkertaisen pitsineuletakin, koska aina on tarvetta yksinkertaisille ja monikäyttöisille neuletakeille. 



Väriä pohdin pitkään. Tummansininen minulla on jo (useampikin!), kuten myös ruskea ja keltainenkin. Vaaleita olen ostanut kaupasta ja talvipaksuisina neulonut useammankin. Se, mitä kaapistani oikeastaan puuttui, oli musta lyhyehkö neuletakki. Monen naisen vaatekaapissa se lienee ihan peruskauraa, mutta ei minulla. Vierastan suuresti mustaa väriä vasten kasvojani, se tuntuu jotenkin liian kovalta ja kylmältä. Ajattelin kuitenkin, että ehkä sillekin löytyy paikkansa. Ja pitsineuleisena, edestä satiininauhalla solmittavana se tuo toki alla olevien vaatteiden värit esiin. Kuten punaisen T-paidan tässä.


Tai keltaisen mekon! Yksi tärkeä neuletakin kriteeri onkin, että se sopii yhtä hyvin niin farkkujen kuin mekonkin pariksi. Tämä sopii. :)


Ohje löytyy Novitan nettisivuilta. Siinä lankana oli käytetty Novita Nallea, joka on 75 % villaa ja 25 % polyamidia. Halusin kuitenkin jotain pehmeämpää ja itse asiassa täysvillaista. Valitsin langaksi Drops Baby Merinon, joka on täyttä ihanan pehmoista merinovillaa. Neuloin takin puikoilla 3,5.


Ja millä puikoilla lopulta neuloinkaan! En ole tähän asti tajunnut, että puikoissa tosiaan on eroja. Sen olen tiennyt, etten pidä puu- tai bambupuikoista, vaan haluan metalliset. Olen neulonut joillain ihan tavispuikoilla, kunnes nyt päädyin kesälomapaikkakunnalla ostamaan uudet, koska olin unohtanut puoliksi tehdyn neuletyön kotiin. Ottanut mukaan vain muutaman kerän lankaa ja ohjeet! :D Mars, lähimpään lankakauppaan siis, ja kesäloma oli pelastettu. Sieltä löytyi Knitpron huikeat Zing-puikot. Mikä tuntuma niin käsissä kuin neuleeseenkin. Wow! Lisäksi niiden metallisina hehkuvat värit ovat joka koossa erilaiset, joten tässähän tekee mieli kerätä koko sarja ihanien ruohonvihreiden 3,5-puikkojeni seuraksi! 


S-koon neuletakki oli alunperin juuri ja juuri vyötäröni alle. Halusin hiukan pidemmän, noin lantiolle ulottuvan. Niinpä kastelin neuleen ja venytin helman oikean pituiseksi. Valitettavasti minulle kävi siinä paha moka, nimittäin kastelin samalla koko neuleen eli myös hihat, jotka venyivät turhan paljon. Ne ulottuivat lopulta lähes kynsieni tasolle. Hiukan nikottelin kyyneleitä, että tässäkö se kolmen kuukauden uurastus meni pieleen. Mutta hätä keinot keksii! Tein lopulta niin, että leikkasin neuleesta yksinkertaisesti kädensuissa olevat hiukan röyhelömäiset osat pois ja ompelin hapsottavat irtolangat tiukasti kiinni nurjalle puolelle ohuella ompelulangalla. Lopputuloksesta tuli mainio! Jos ei tästä epäonnistumisesta tietäisi, ei sitä taatusti huomaisi läheltäkään katsoessa. Neuloin vielä muutaman kerroksen ainaoikeaa hihansuihin, jolloin reunoista tuli todella siistit. :)



Kommentit

  1. Onpas hyvännäköinen takki! Ja keltaisen mekon kanssa etenkin silmiä hiveleän hieno väriyhdistelmä :) Zing-puikoilla en ole neulonut, mutta hyvät metalliset puikot on tosiaan ihan parhaat, mun suosikkini on Chiaogoon Twist Lace -puikot. Pitäisi joskus testata noita Zingejäkin ihan vaan silkasta mielenkiinnosta.

    VastaaPoista
  2. Heh, kaunis väriyhdistelmä tottakai! :D Kävin tänään lähi-Menitassa kyselemässä lisää Zingejä, mutta oli vain sukkapuikkoina. Olisin voinut ostaa lisää näitä pyöröpuikkoja/pitkiä puikkoja. Twist Lace onkin mulle uutta, täytyy tutustua. :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit