Naisen pitsireunuksinen jakku


Talven vihreän merinovillapuseron jälkeen otin tuossa kevään korvalla puikoille vaalean pitsineuletakin äidilleni. Hän oli jo viime kesänä toivonut, että jos neuloisin jonkun ihanan neuletakin täksi kesäksi. Helppo juttu, kun toivomuksen esittää noin vuotta aikaisemmin. Tein viime kesänä itselleni mustan pitsineuletakin ja hän piti siitä kovasti, mutta ihan samanlaista en tietenkään lähtenyt tekemään. 

Lähetin hänelle kuvia lukuisista malleista, joita neulelehdistäni löysin ja hän valitsi tämän, Moda-lehden 4/2007 mallin 1. Onneksi olen säästänyt vanhoja lehtiä! Mallissa häntä viehätti erityisesti korkea niska, kauniisti kaareutuva helma ja pitsikoristeet.Tein neuleen ohuesta  Schachenmayr Merino Extrafine 120 (100 % merinovilla, tiheys 22 s ja 30 krs = 10 cm, puikot 3-4) -langasta. Suomen kesässä ohut merinovilla on ihan kelpo materiaali. Se on myöskin painoltaan kevyempi kuin puuvillaiset neuleet. Väri oli äidin toiveiden mukaan valkoinen, hiukan luonnonvalkoinen. 

Jakun etu- ja takakappaleet ovat sileää oikeaa. Hihat sen sijaan ovat kokonaisuudessaan yksinkertaista pitsineuletta, jossa oikean puolen kerrokset neulotaan sileää nurjaa ja nurjan puolen kerroksilla pitsiä, toistaen reunasilmukoiden sisällä *lk, 3 o yht* -kuviota.


Hihat aloitettiin kuitenkin kauniilla, viuhkamaisilla kuvioilla. Näiden tekeminen oli sen verran tarkkaa, että piti laittaa Netflix pauselle siksi aikaa. Kun pääsi hihan pitsiin, pystyi taas jatkamaan ohjelmien katselua. 


Samanlaiset reunukset tehdään etu- ja takakappaleiden reunoihin. Näissä kohtaa ne neulotaan erikseen ja ommellaan kiinni. 


Kokonaisuus on raikas ja naisellinen, sopii hyvin kaikkien värien kanssa sekä niin housujen kuin hameidenkin pariksi. Hope you like it, Mom! <3Kommentit

Suositut tekstit