Auringonkeltainen merinovillatakki


Kesä ei ollut aurinkoisin mahdollinen, mutta puikoillani vilisti tämä lämpimänkeltainen villatakki pitkin lomaa ja vielä sen jälkeenkin. 


Menin toukokuussa läheiseen lankakauppaan etsimään lankoja uuteen villatakkiin. Olin bongannut tämän mallin jo vuosia sitten Moda 2/2008 -lehdestä (malli nro 8),  mutta vielä en ollut aloittanut sen tekemistä. Lehdessä se on tehty hillityn luonnonvalkoisesta langasta ja sellaista oli minunkin tarkoitus ostaa. Mutta. Sitten eksyin hyllylle, jossa oli herkullisen kirkkaita ja mausteisia värejä: oranssia! keltaista! petroolia! Kovin vaikea minun ei ollut antaa myöden värien huudolle. Onnellisena tulin kotiin kirkkaankeltaisen merinovillalangan kanssa.


Alkuperäisessä ohjeessa on käytetty teetee Primavera -lankaa, jossa on 75 % merinovillaa ja 25 % silkkiä. Itse valitsin Schachenmayr:in Merino Extrafine 120 -langan, joka on täyttä merinovillaa. Puikkosuositus 3,5-4, minä käytin 3,5:sta. Tiheys 22 s ja 30 krs = 10 cm.


Kappaleet ovat sileää neuletta, jonka reunoihin virkattiin viimeistelyvaiheessa paksut nyppyvirkkauskaistaleet. Graafisen yksinkertaista. 


Nyppyvirkkaus somistaa myös hihojensuita. Hihat ovat n. 3/4 pitkät.


Kiinnitys on alkuperäisessä versiossa yhdellä napilla rintojen alta. Minä tein tällaisen kahden napin viritelmän. Ne suljetaan toisiinsa kahdeksikonmuotoisella ketjusilmukkalenkillä.


Aika näpsäkkä neule, ja lämmmin myös! Lupaan, että seuraava on sitten se luonnonvalkoinen ja hillitty. :)


Kommentit

Suositut tekstit