Naisen virkattu ja neulottu kaarrokepusero


Kesä ja vihdoinkin hellekelit ovat täällä! Kahden vuoden tauon jälkeen. ;-) 
Näille lämmöille valmistui juuri sopivasti uusi taivaansininen kesäpuseroni. Ohje on Novitan Kesä 2018 -lehdestä malli nro 46. Lankana merseroitua puuvillaa eli Novitan Cotton Mercerized (100 % merseroitu puuvilla, tiheys 28 s ja 38 krs = 10 cm, puikkosuositus 2½-3). Käytin virkkuukoukkua ja puikkoja 2½. Neulon nykyään todella harvoin pelkästä puuvillalangasta, koska se on kokemukseni mukaan usein vähän jäykkää ja painavaa. Tässä puserossa se kuitenkin toimi, koska pitsikaarrokkeen on tarkoituskin olla melko jämäkkkä ja antaa ryhtiä puserolle.Neule aloitetaan pääntieltä virkkaamalla kaarroke suljettuna pyörylänä ylhäältä alas. Siitä olikin pitkä aika, kun olin viimeeksi virkannut. Innostuin kovasti ja jopa petyin vähän, kun kiva kaarrokekuvio loppui. No, uusia virkkausprojekteja voi aina viritellä. 

Kaarrokkeen jälkeen silmukat poimittiin pyöröpuikoille ja aloitettiin sileä neule ylhäältä alas. Hihojen sekä etu- ja takakappaleiden väliin tehtiin raglanlevennykset. 


Hihojen alut jätettiin odottamaan langalle ja etu- ja takakappale tehtiin pyöröpuikoilla suljettuna neuleena alas asti. Alkuperäinen ohje oli vähän A-linjainen, silmukoita olisi lisätty ylhäältä alas tasaisin välein. Itselleni sellainen malli ei ole imartelevin, joten teinkin ennemmin kavennukset kainaloista vyötäröä kohti ja jälleen levennykset siitä helmaan. Itse asiassa melko jyrkät kavennukset ja levennykset, jolloin pusero kyllä istuu hienosti. Helmaan tuli vielä muutama kerros pitsikuviota, itse lisäsin ohjeeseen vielä pari kerrosta. 

Lopuksi hihat poimittiin puikoille, tehtiin hieman kavennuksia ja n. 5 cm kohdalla pääteltiin neule. Hihansuut koristeltiin yksinkertaisella virkkauksella. Nyt voi nauttia kesästä uudessa tyylissä!

Kommentit

Suositut tekstit