Västerbottenost-juustopiirakka parsalla ja sitruunalla


Juhannuksen rääppiäisinä maistuu suolainen piirakka. Vanha suosikkini, ruotsalainen västerbottenost, on pilkahdellut tässä alkukesästä useissakin eri resepteissä ja medioissa. Niinpä sitä täytyi taas saada ja mieluiten toki leipoa siitä hyvää. Tämän reseptin kantaversio on juuston omilla sivuilla. Tämä ohje neljälle.

Pohja:

1,5 dl sämpyläjauhoja
70 g voita tai margariinia
½ dl raastettua västerbottenjuustoa
2 rkl vettä.

Raasta juusto. 


Nypi voi ja jauhot toisiinsa, lisää juustoraaste ja tilkka vettä. Sekoita tasaiseksi. Anna jäähtyä jääkaapissa vähintään 45 min.

Painele tai kauli taikina piirakkavuoan (läpimitta n. 20 cm) pohjalle. Esipaista n. 10 minuuttia 200 C uunissa.


Täyte:

½ nippu vihreää parsaa
4 dl västerbottenjuustoa raastettuna
1 sitruunan raastettu kuori
½ dl silputtua ruohosipulia
2,5 dl kevytmaitoa tai ruokakermaa
3 kananmunaa
suolaa 
mustapippuria
loraus oliiviöljyä.

Napsaise parsojen varsista pois kuivat alaosat. Keitä parsoja n. 5 min, että ne pehmenevät hiukan.



Sekoita keskenään juustoraaste, sitruunankuori, ruohosipuli, maito, kananmunat, suola ja pippuri.




Kaada juustotäyte esipaistetulle pohjalle. Asettele parsat täytteen päälle.



Ripauta vielä hieman juustoraastetta ja oliiviöljyä päälle. 



Paista 200 C uunissa n 30 minuuttia. Nauti lämpimänä ja pehmoisena tai kylmänä, jolloin maut ovat vahvempia. 



Ihanaa keskikesän juhlaa!

Kommentit

Suositut tekstit