Passiontäytteinen pavlova



Onko vielä pääsiäisjälkkäri hakusessa? Suosittelen helposti valmistuvaa pavlovaa! Tätä marenkileivonnaisten klassikkoa ei kannata pelätä, työvaiheita on vähän ja tekeminen helppoa. Täytteeksi ehdotan pääsiäisteemaan sopivasti raikkaan kirpeää passionhedelmää.Passionhedelmiä kaupasta ostaessa kannattaa valita ne ryppyisimmät, keveimmät ja väriltään jo enemmän rusehtavat. Niissä on kypsä sisus. Ohje neljälle annospavlovalle

Pohja:

2 kananmunan valkuaista
115 g hienoa sokeria
½ tl etikkaa
½ tl maissijauhoa (Maizena)

Täyte:

1 dl kuohukermaa (tai creme vanillaa)
1 prk (200 g) vaniljanmakuista rahkaa
2 tl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 passionhedelmää

Koristeeksi:

pari mandariinia

Valmista ensin täyte. Vaahdota kerma. Lisää kermavaahtoon rahka, sokeri ja vaniljasokeri. Sekoita. Leikkaa passionhedelmät kahtia ja kaiva sisältä siemenet lusikalla kermarahkan joukkoon. Sekoita tasaiseksi ja laita jääkaappiin tekeytymään.

Levitä uunipellille leivinpaperia. Vaahdota munanvalkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeria noin ruokalusikallinen kerrallaan ja jatka vatkaamista. Vaahdota vielä 1-2 minuuttia, että seos on kiinteää ja kiiltävää. Sekoita etikka ja maissijauho keskenään. Nostele se valkuaisvaahdon joukkoon. Jaa seos neljäksi keoksi. Levitä pyöreäksi ja tee keskelle leveähkö kolo täytettä varten. Paista 140 C asteisessa uunissa n. 30-40 minuuttia, kunnes pohjat ovat saaneet kauniin värin.

Anna pohjien jäähtyä ja täytä ne juuri ennen tarjoilua passionvaahdolla. Koristele mandariininpaloilla.










Kommentit

Suositut tekstit