Rapeakuorinen pastavuoka savutofusta



Tykkäätkö makaronilaatikossa siitä rapeasta kuoresta? Kaipaatko hyviä ideoita, miten käyttää tofua ruoanlaitossa? Jos vastaus edes jompaan kumpaan on kyllä, on tämä helppo pastavuoka sinua varten. Tofu on vatsaystävällisyytensä vuoksi suosikkini kasviproteiineista. Savustettua tofua voi käyttää oikeastaan mihin vaan, mihin laittaisi kinkkuakin. 

Ohje on neljälle.

4 dl kuivaa pastaa
180 g savutofua
1 iso punainen paprika
1/2 ruukkua ruohosipulia 
1 prk (250 g) Koskenlaskija Ruoka & Dippi -cheddaria
3 dl maitoa
1,5 dl (täysjyvä)muroja
1 dl raastettua parmesaania

Laita uuni lämpiämään 200 C asteeseen. Keitä pasta suolatussa vedessä puolikypsäksi.  Poista paprikan siemenet, pilko se ja tofua pieneksi. Silppua ruohosipuli.

Kaada pastavesi pois ja sekoita pasta uunivuoassa tofun, paprikan ja ruohosipulin kanssa. Kaada joukkoon Koskenlaskija Cheddar ja maito. Sekoita tasaiseksi. 

Murskaa murot morttelissa, kaulimella tai muuten. Sekoita niihin parmesanraaste ja ripottele seos tasaisesti vuoan pinnalle.

Paista vuokaa 200 C asteessa n. 40 minuuttia, kunnes pasta on imenyt ylimääräisen nesteen ja pinta on kivan rapsakka.



Kommentit

Suositut tekstit