Kesäkurpitsa-suklaabrowniet (browniet vol 4.)


Jos jollakulla vielä on ongelmia runsaan kesäkurpitsasadon käyttämisessä, niin tässä ehkä se kaikkein herkullisin vinkki! Nimittäin kesäkurpitsabrownie! Joo-o, voi kuulostaa ensi alkuun vähän jännältä, mutta kaikkihan syövät suurella ilolla myös porkkanakakkua, eli ei ole kyse sen kummallisemmasta. Resepti löytyi Olivia-lehden 9/13-numerosta. Tässä ohje 15 palaan:

Taikina
5 dl (n. 350 g) raastettua kesäkurpitsaa
150 g voita tai margariinia
150 g tummaa suklaata
ripaus suolaa
3 kananmunaa
3 dl muscovadosokeria
2 dl rouhittuja pähkinöitä (esim. pekaani, cashew tai hassel)
3,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia

Kuumenna voi ja suklaa kattilassa miedolla lämmöllä. Kun voi on sulanut, ota kattila liedeltä. Mausta ripauksella suolaa.

Vatkaa munat ja sokeri kevyesti sekaisin.

Sekoita vehnäjauhot, pähkinät, leivinjauhe ja kaneli keskenään. Kaada suklaaseos munasokeriseokseen. Lisää kesäkurpitsaraaste ja jauhoseos. Sekoita nopeasti tasaseksi.

Levitä taikina n. 20x30 senttiseen uunivuokaan. Paista 200 C asteessa n. 25-30 minuuttia, eli kunnes pinta tuntuu kovahkolta. Browniet saavat jäädä sisältä tahmeiksi. Anna jäähtyä.

Kuorrutus
150 g appelsiinilla maustettua tummaa suklaata (tai maustamatonta)
50 g voita
150 g tuorejuustoa

Kuumenna suklaa ja voi kattilassa. Sekoittele, kunnes suklaapalat alkavat sulaa. Anna jäähtyä kädenlämpöiseksi ja sekoita kastike sitten tuorejuustoon. Jos haluat, voit lisätä tässä kohtaa myös n. 1 rkl raastettua tuoretta inkivääriä (etenkin, jos et käyttänyt appelsiinisuklaata) tai hieman raastettua appelsiinin kuorta. Levitä kuorrutus brownieiden päälle.



Kommentit

Lähetä kommentti

Suositut tekstit