Oliiviöljy-hunajakeksit


Tämä resepti on ollut auki pöydälläni jo parisen viikkoa, odottaen sopivaa leipomishetkeä. Se hyppäsi heti silmääni, kun luin Evita-lehden viimeistä numeroa, 7/13. Se oli osa hunaja-aiheista menyytä, jossa kaikki ruokalajut olivat enemmän tai vähemmän hunajaisia. Keksit oli väliruoka pääruoan ja jälkiruoan välissä, siin kohtaa, missä ateriassa usein herkutellaan juustoilla. Ja juustoahan näidenkin kanssa syödään, manchegoa nimittäin.

Tässä ohje 32 keksille:

1,5 dl oliiviöljyä
1 kananmuna
2 dl luomuruokosokeria
½ dl hunajaa
3 dl vehnäjauhoja ja 1 dl sämpyläjauhoja (tai 4 dl täysjyvävehnäjauhoja)
1,5 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa

Vatkaa oliiviöljy, muna, sokeri ja hunaja kevyesti keskennän. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne sitten öljyvaahdon joukkoon.

Jaa taikina kahteen osaan ja muotoile kumpikin n. 30 cm pituiseksi pötköksi. Leikkaa pötköt 16 palaan. Pyörittele palat palloiksi ja litistä sitten ohuemmiksi. Asettele leivinpaperin päälle ja paista 225 C asteessa 8 minuuttia. Paistoaika on aika tarkka, sillä nämä, niin kuin muutkin keksit, palavat helposti. Eli kannattaa kytätä sitä uunia heti 5 minuutin kuluttua ja ottaa pois mieluummin liian aikaisin kuin liian myöhään. Keksit jähmettyvät jäähtyessään vielä.

Tarjoile joko sellaisenaan tai manchegojuuston ja marmeladin tai hillon kera. Itse kokeilin appelsiinimarmeladia, joka oli kyllä hyvää, mutta ehkä joku hieman miedompi maku olisi voinut toimia muiden hentojen oliivin ja hunajan makujen kanssa vielä paremmin yhteen. Lehden ohjeessa suositeltiin minttuhyytelöä.

Kommentit

Suositut tekstit