lauantai 11. huhtikuuta 2015

Banaaniletut


Ihana, aurinkoinen lauantaiaamu. Syy pieneen juhlaan arjen keskellä. Eli herkkuaamiaiseen! 

Paljon on ollut tänä talvena puhetta banaaniletuista ja monet ovat niitä tehneet ja suositelleet. Minäkin tietysti sitten. Nämä ovat siis täysin viljattomat lettuset, eli sopivat hyvin myös keliaakikoille, vilja-allergisille kuin karppaajillekin. Ja mitä helpointa ja nopeinta tehtävää. Ohje kahdelle

2 banaania
4 kananmunaa
2 tl vaniljasokeria
hyppysellinen suolaa
(halutessasi myös hyppysellinen kardemummaa)
öljyä/margariinia/voita paistamiseen
mustikoita
vaniljavaahtoa

Kuori banaani ja laita kaikki ainekset tehosekoittimeen keskenään.



Sur rur, soseuta ne tasaiseksi. Tämä onnistuu tietysti myös sauvasekoittimella. 


Paista taikinasta lettuja pannulla, pienessä rasvatilkassa. 


Pannun pitäisi olla aika miedolla lämmöllä, jotta letut eivät pala. Eli kokeile sopivaa lämpötilaa jostain sieltä keskilämmön ja miedon lämmön välimaastosta.


Päälle pakasteesta sulatettuja mustikoita (tai tuoreita!) tai haluaamasi hilloa. Lusikallinen vaniljavaahtoa kruunaa aamiaisherkun.  


Hyvää huomenta! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti