Kanaviillokki


Lapsuuteni lempiruokia oli kanaviillokki, joten retrorunnelmissa ryhdyin kokkaamaan sitä suurella innolla. Se oli siis nimenomaan lempikouluruokiani, koulussahan sitä syötiin. Huomasin, että ihan kaikilla ei näin taida olla, koska sain hieman ristiriitaisia reaktioita, kun kerroin aikovani valmistaa sitä viikonlopuksi. En tiedä, millaista kanaviillokkia heidän kouluissaan on syöty, mutta meillä se oli aina tosi hyvää. Niin kuin suurin osa muustakin kouluruoasta minun mielestäni, merimiespihviä lukuunottamatta. ;) 

Kanaa on varmaan aika harvoin kaupoissa tässä broilerimaailmassamme. Tämäkin tehtiin valmiiksi grillatusta kokonaisesta broilerista, koska flunssaisena en jaksanut alkaa paistaa kokonaista broileria itse. Suosittelen käyttämään joko sellaista tai esim. broilerin rintaleikkeitä. Suikaleilla lihan koostumus on jotenkin liian erilaista. Ohje neljälle.

1 kypsä grillattu broileri tai saman verran kypsiä broilerinleikkeitä
8 dl vettä
1,5 rkl kanaliemijauhetta
2 tl curryjauhetta
1 laakerinlehti
8 kokonaista maustepippuria
1 tl suolaa
2 rkl sitruunamehua
½ - 1 dl vehnäjauhoja
2 dl ruokakermaa
1 dl vettä

Poista kypsästä broilerista nahka ja luut. Voit pilkkoa lihaa hieman tai sen voi jättää hyvinkin eri kokoisiksi paloiksi, pienemmät ja isommat tekevät kastikkeeseen mukavaa rakennetta. 

Mittaa 8 dl vettä ja kanaliemijauhe kasariin tai kattilaan. Lisää curry, laakerinlehti, maustepippurit ja suola. Lisää kananliha ja kiehauta. Alenna lämpöä.


Sekoita ruokakerma, 1 dl vettä ja vehnäjauhot keskenään. Lisää tämä suurus sekä sitruunamehu kastikkeeseen. Sekoita ja anna hautua n. 10 - 20 minuuttia. Itse aloitin ½ dl:lla vehnäjauhoja ja lisäsin myöhemmin 1/4 dl:n pieneen vesitilkkaan sekoitettuna. Voit itse etsiä sopivaa suuruksen määrää makusi mukaan. 


Keitä kanaviillokin lisukkeeksi riisiä. Samalla voit keittää/höyryttää joukkoon myös hieman parsakaalia. Onnistuu helposti samassa kattilassa. ;) 


 Poista laakerinlehti (myös maustepippurit) ennen tarjoilua ja nautiskele!


Kommentit

Suositut tekstit