Savulohi-riisilaatikko


Viikonlopun gourmetkokkailu ajan kanssa on aina ihanaa, mutta suurin osa elämästä on kuitenkin sitä arkea. Ja sitä varten tarvitaan läjä hyviä arkireseptejä, jotka eivät petä. Tässä yksi, olkaapa hyvät. Lohilaatikko tehdään valmiista lämminsavulohesta, mutta yhtä hyvin voi kokeilla myös kylmäsavu- tai graavilohta, ne vaan kypsyvät sitten uunissa.

2,5 dl riisiä
300 g lämminsavulohta
7 dl maitoa tai vettä
½ pkt Koskenlaskijaa 
2 dl tuoretta persiljaa
1 dl juustorastetta
suolaa
mustapippuria
öljyä

Murustele Koskenlaskija maitoon ja lämmitä sitä mikrossa sen verran, että Koskenlaskija sulaa sinne. Mausta suolalla ja pippurilla.

Sipaise öljyä uunivuoan pohjalle ja reunoille. Hienonna persilja. Lado sinne (raaka) riisi, savulohi ja hienonnettu persilja. Kaada päälle maito-sulatejuustokastike. Ripottele pinnalle juustoraastetta. Paista uunissa 200 C asteessa kunnes riisi on kypsynyt, eli noin 20 - 30 minuuttia. Herkuttele raikkaan salaatin kanssa. 






Kommentit

Suositut tekstit