Virkattu joulukoriste


Joulukoti, ihanin paikka, täydellinen hyggeilyyn, herkutteluun, läheisten kanssa rentoutumiseen ja joulumusiikiin kuunteluun. Tänä vuonna olen kerännyt uusia sisustustavaroita pitkin vuotta siellä täällä reissallessani. Jotain helmikuun paukkupakkasilla Porvoosta, jotain ruskan keskeltä Rovaniemeltä, jotain sateisena arki-iltana läheltä Espoosta. Kaikki kietoutuu kauniisti yhteen joulua juhlistamaan.

Puiset sydämet ja tähdet harmaan ja valkoisen värissä ostin yhdellä tämän syksyn Lapin matkoistani. Niiden yksinkertainen värimaailma ja puuhun liimatut, herkät, virkatut kuviot osuivat käsityöläisen sydämeen. Päätin, että nämä eivät päädy kuuseen, vaan ripustan ne kauniissa ketjussa ovenkarmia koristamaan.

Virkattujen kuvioiden kaveriksi sopi hyvin samanvärisestä kermanvalkoisesta langasta virkattu ketju. Lankahamsterin korista sellaista löytyikin helposti vuosien takaisen kesätopin neulomisesta jääneet Novitan Kide-langan jämät, joissa oli ihanasti myös kultaisia paljetteja. Kimallus, jos mikä, tuo joulutunnelmaa!

Ketjussa on vain kaksi kerrosta, koukulla 5. Ensimmäinen on pitkä ketju ketjusilmukoita. Toisessa kerroksessa kääntymisen jälkeen aina *3 ks, 4 kjs, hyppää yhden kjs yli*. Kun ketju on valmis, voi koristeet ripustaa pidikkeistään siihen. 



Kommentit

Suositut tekstit