Kanelivohvelit



Iloista vappua! Siman, nakkien ja skumpan lisäksi vappuun kuuluu tietenkin myös munkkeja. Rasvassa paistamista pelkääville ja välttäville se on aina vähän hankala rasti. Onneksi vaihtoehtoja löytyy! Oma suosikkini on tietenkin vohvelit, ihan millä tapaa vaan maustettuna.  Liemessä-blogi esitteli pari vuotta sitten erittäin oivalliset churrovohvelit. Oman versioni taikinan sovelsin erittäin rapeiden vohveleiden ohjeestani, jota olen vuosien varrella muokannut moniin tilanteisiin, makeisiin ja suolaisiin. Voisulan, kanelin ja sokerin lisäksi lisäsin näihin vappuvohveleideni kylkeen ihanaa lakka-vaniljavaahtoa.

100 g sulatettua voita tai margariinia¨
2,5 dl kivennäisvettä tai kylmää vettä
2 dl (kaura)maitoa.
3,5 dl vehnäjauhoa
2 tl leivinjauhetta
2 rkl sokeria
½ tl kardemummaa
hyppysellinen suolaa

voisulaa
sokeria
kanelia

1 prk lakkarahkaa
1,5 dl kuohukermaa tai vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
(vaniljasokeria)


Sulata rasva ja anna hetki jäähtyä. Sekoita kaikki taikinan ainekset ja anna tekeytyä hetki.

Valmista sillä aikaa täyte. Vaahdota kerma tai vaniljakastike. Lisää siihen lakkarahka. Mausta halutessasi vaniljasokerilla. Kovin makeaa vaahdosta ei tarvitse tulla, koska itse vohvelit kuorrutetaan kuitenkin kanelisokerilla.

Sulata vohveleiden päälle tuleva voi. Sekoita keskenään laakealla lautasella kaneli ja sokeri.

Paista vohvelit raudalla rapeiksi. Sipaise heti tuoreeltaan paistetun vohvelin pintaan molemmin puolin hieman voisulaa ja taputtele kumpikin puoli kanelisokerissa. Herkuttele lakkavaahdon kanssa.

Kommentit

Suositut tekstit