Rapeat herkkuvohvelit
Tein herkullisia vohveleita lauantai-iltaa juhlistamaan. Samalla sain käytettyä pois pakastimesta siellä vielä lymyileviä viime kesän marjoja - pitää alkaa tehdä tilaa uusille.
Taikina on näissä pääosin sama rapea vohvelitaikina, kuin viimesyksyisissä vuohenjuusto-parmankinkku-rucolapäällysteissiä vohveleissa. Lisäsin vain pari rkl sokeria:
100 g juoksevaa margariinia tai sulatettua voita/margariinia
2,5 dl vissyä
3,5 dl luomuvehnäjauhoja
2 dl kylmää luomumaitoa
2 tl leivinjauhetta
2 rkl sokeria
hyppysellinen suolaa
Sekoita ainekset. Paista vohvelit vohveliraudalla kypsiksi ja rapeiksi. Herkuttele mielellään mahdollisimman pian, eli älä turhaan seisota vohveleita tarjottimella. Nauti yksinkertaisesti sulatettujen pakastemustikoiden (tai tuoreiden!) ja hyvän vaniljajäätelön kanssa. Minulla on Ainon uutuusjäätelöä, jossa on aitoa vaniljaa ja vähän valkosuklaarakeita. Toimi aivan älyttömän hyvin! En ehkä ikinä voi palata "tavalliseen" vaniljajääteöön tämän jälkeen...
(Julkaistu vanhassa blogissani 28.5.2011)
Kommentit
Lähetä kommentti