Feta-pinaattileivät


Joskus on tarve nopealle, mutta hyvälle iltapalalle, kun palaa väsyneenä ja nälkäisenä kotiin. Feta ja pinaatti ovat oivallinen yhdistelmä, joka ei paljon muuta ympärilleen kaipaa. Tällaiset herkkuleivät valmistuivat alta aikayksikön. Aineet kahteen isoon leipään tai 3-4 pienempään.

100 g tuoretta luomupinaattia
100 g fetajuustoa
1 salottisipuli
1 valkosipulinkynsi
oliiviöljyä
mustapippuria
iso ja hyvä sämpylä, tai kaksi.
Huuhtele pinaatti huolellisesti ja valuta vesi pois. (Salaattilingolla saat viimeisetkin veden rippeet irti.) Kuori ja pilko sipulit. Kuullota sipuleita hetki pannulla pienessä tilkassa oliiviöljyä. Lisää pinaatinlehdet ja anna pehmetä. Pilko feta pieniksi kuutioiksi ja lisää pannulle hetkeksi. Leikkaa sämpylä(t) puoliksi ja voitele halutessasi leipä voilla tai margariinilla. Lusikoi päälle feta-pinaattimuhennosta. Rouhi lopuksi mustapippuria leipien päälle. 

(Julkaistu vanhassa blogissani 21.4.2011)



Kommentit

Suositut tekstit