Punajuuri-vuohenjuustosalaatti


Ruoka-aatostelijoiden mökkiviikonlopun satoa oli myös maittava punajuuri-vuohenjuustosalaatti. Kaikessa yksinkertaisuudessaan herkullinen ja myös visuaalisesti hyvin kaunis ruoka. Sopii hyvin erilaisten kesäruokien lisukkeeksi.

muutama pieni punajuuri (syöjien määrästä riippuen)
sipulia
rypsiöljyä
vuohenjuustoa
suolaheinää ja/tai muita yrttejä
suolaa
pippurirouhetta

Kuori punajuuret ja pilko ne pieniksi paloiksi. Kuori sipuli ja leikkaa se lohkoiksi. Laita uunivuokaan ja ripottele päälle vähän öljyä, suolaa ja pippuria. Halutessasi voit lisätä joukkoon hieman rosmariinia. Paista n. 30 min. 200 C asteessa, kunnes punajuuret ovat pehmenneet ja hiukan paahtuneet. Asettele lautaselle. Leikkaa vuohenjuustopötköstä vajaan sentin levyisiä viipaleita (jos leikkaat veteen kastetulla veitsellä, ei juusto jää niin helposti kiinni veitseen). Koristele suolaheinän lehdillä. Myös muut yrtit käyvät, esim. timjami sopii hyvin punajuurelle.

(Julkaistu vanhassa blogissani 10.8.2011)


Kommentit

Suositut tekstit