lauantai 11. elokuuta 2012

Vuohenjuusto-juureskeitto


Viime viikonloppuna herkuttelin jälleen kerran yksinkertaisella ja helpolla juureskeitolla. Tällä kertaa makuna oli perunaa, palsternakkaa ja kevätsipulia. Yhdistelmän kruunasi muutama viipale pehmoista vuohenjuustoa. Suosittelen! Ohjeesta tulee kahdelle:

140 g palsternakkaa
2-3 perunaa
3-4 kevätsipulia
2 vartta varsiselleriä
2-3 tl kasvisliemijauhetta (luomu)
1 valkosipulin kynsi
5-6 dl vettä
mustapippuria
(tarvittaessa suolaa)
tilkka oliiviöljyä
vuohenjuustoa
kevätsipulin varsia

Kuori ja pilko palsternakka ja perunat. Pilko kevätsipuleista valkoinen osa, jätä varret koristeluun. Kuori ja pilko valkosipuli. Pilko myös selleri pieneksi. Kuullota sipuleita ja selleriä kattilassa oliiviöljytilkassa hetki. Lisää perunat ja palsternakat sekä vesi. Lisää kasvisliemijauhe. Keitä erittäin pehmeäksi ja kypsäksi. Kaada kattilasta neste siivilän läpi kulhoon. Survo sen jälkeen juurekset ja kasvikset perunanuijalla. Näin siksi, että soseuttamalla perunoita keittonesteessään sauvasekoittimella voi lopputuloksena olla aikamoista liisteriä, kun perunan tärkkelys pääsee kunnolla irti. Siksi soseuttaminen ilman nestettä ja miellellään vähän hellemmin nuijalla kuin sauvasekottimella. Lopputulos voi jäädä vähän möykkyisemmäksi, mutta se ei haittaa. Kyllä ruoassa saa sattumia olla. Lisää sitten keittoneste soseen joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Maistele makua, mausta mustapippurilla ja tarvittaessa lisää suolaakin, vaikka kasvisliemijauheessa sitä jo onkin. Annostele keitto kulhoihin ja lisää joka lautaselle muutama viipale vuohenjuustoa (leikkaa reunat pois) sekä silputtuja kevätsipulin varsia. Yksinkertaista, herkullista ja sydämellistä ruokaa! 


(Julkaistu vanhassa blogissani 4.6.2011)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti