Chocolate Chip Cookies
Sarjamme Amerikan suklaaherkut jatkuu, vuorossa suklaakeksit eli chocolate chip cookies. Jälleen kerran helppo ja suussasulavan ihana resepti. Oikeaan versioon pitäisi löytää sellaisia uunin lämmössäkin (liikaa) sulamattomia suklaahippusia. Laiskaan tyyliini en lähtenyt sellaisia erikoiskaupoista metsästämään, vaan pistin taikinaan ihan tavallista tummaa suklaata. Se suli, mutta lopputulos oli mukavia suklaasydämiä ympäri keksiä. Eli eipä huono ollenkaan. Näihin voisi halutessaan laittaa myös esim. M&M -karkkeja, Amerikan pastilleja tms. suklaarakeita. Mutta näinkin onnistuu hyvin. Tästä määrästä tulee n. 24 keskikokoista keksiä (ei siis niitä kahviloiden jättikiekkoja).
2,5 dl luomuvehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
hyppysellinen suolaa
100 g marganiinia tai voita
1 dl sokeria
1,5 dl fariinisokeria
1 tl vaniljasokeria
1 kananmuna
2 dl tummaa suklaata pilkottuna
1 dl hasselpähkinärouhetta
Paahda hasselpähkinärouhe (teflon)pannulla, mutta varo polttamasta sitä. Pilko suklaa paloiksi isolla veitsellä. Ei haittaa, vaikka tulee erikokoisia paloja ja pientä hippustakin väliin, se tuo vaan mukavaa rakennetta. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja suola keskenään. Vatkaa sokerit ja rasva kulhossa pehmeäksi. Lisää kananmuna. Lisää joukkoon jauhoseos sekä suklaa- ja pähkinärouheet. Nostele taikinaa pellille leivinpaperin päälle, n. reilun teelusikallisen/vajaan ruokalusikallisen verran per keksi. Jätä keksien välille vähän tilaa, koska ne leviävät uunissa. Paista 175 C asteessa 10 min. Ja otakin keksit siinä vaiheessa ulos, vaikka ne vaikuttaisivat vielä pehmeiltä. Näin siksi, että keksit kovettuvat jäähtyessään ja jos annat niiden kypsyä uunissa liikaa, tulee lopputulokseksi liian kovia keksejä. Koska näidenhän tulee olla ihanan tahmean sitkeitä sisältä. Ja niin ne olivatkin. Keksit säilyvät hyvin kannellisessa rasiassa. Tai siis säilyvät raaka-aineidensa puolesta, todellinen säilyvyysaika riippuu toki herkkusuiden makeanhampaasta...
(Julkaistu vanhassa blogissani 21.3.2011)
Kommentit
Lähetä kommentti