Suppilovahverokeitto
Kokkausta syksyn 2010 sienisaaliista - osa x. Tästä erinomaisesta sienikeitosta riittää kahdelle pääruoaksi ja 3-4:lle alkukeitoksi. On mielestäni riittävän juhlava, joten sopii hyvin vähän paremmillekin illallisille. Sienten puhdistamisen jälkeen keitto valmistuu nopeasti.
1,5 l putsattuja suppilovahveroita (minulla oli aika pieniä)
1 sipuli
rypsiöljyä
1 dl sherryä
4 dl vettä
1,5 rkl kasvisfondia
1,5 dl ruokakermaa
1 rkl Maizenaa + ½ dl vettä
pippuria ja suolaa maun mukaan
Laita sienet kuivalle pannulle ja anna nesteen haihtua pois. Laita kattilaan odottamaan. Pilko sipuli ja kuullota se rypsiöljyssä pannulla. Lisää kattilaan ja laita lämpö päälle. Lisää sherry. Anna nesteen haihtua pois, sherryn maku jää sieniin. Lisää vesi ja kasvisfondi. Keitä miedolla lämmöllä n. 10 min. Lisää ruokakerma ja keittele lisää 5-10 min. Ota kattila liedeltä ja murskaa sienet sauvasekoittimella. Maista maku ja koostumus. Lisää mustapippuria ja halutessasi vielä suolaa (kasvisfondi tosin on suolaista). Suurusta keitto Maizenasta ja vedestä tehdyllä suuruksella, jos haluat vähän sakeampaa keittoa. Keittele siinä tapauksessa vielä n. 3 min. koko ajan hämmentäen. Nauti keitto hyvän leivän, vaikkapa tuoreiden sämpylöiden, kanssa.
(Julkaistu vanhassa blogissani 19.9.2010)
Kommentit
Lähetä kommentti