Aurajuustopäärynät
Helppo ja mainio jälkiruoka! Aurajuusto, päärynät, mausteet ja pähkinät luovat kerrassaan ihanan makuyhdistelmän! Halusin kokeilla kaupasta löytämääni uutta Aura pehmeä-juustoa, ja tähän se sopii vallan erinomaisesti. Päärynät valmistuvat myös nopeasti, joten tämä on myös aikaihme. Ohje neljälle.
4 isohkoa, kiinteää päärynää
4 dl (alkoholitonta) päärynäsiideriä
1-2 dl vettä
1 kanelitanko
1 tähtianis
1 rkl vaniljasokeria tai 1 vaniljatanko
2-4 tl juoksevaa hunajaa
½ dl tummaa muscovadosokeria
1 dl hasselpähkinärouhetta
Valio Aura pehmeä -juustoa
Paahda ensimmäiseksi pähkinärouhe kuivalla ja kuumalla paistinpannulla.
Kuori päärynät. Kuumenna siideriä ja vettä kattilassa. Lisää kanelitanko, tähtianis, vanilja, hunaja ja sokeri. Kiehauta neste ja upota päärynät liemeen, lisää tarvittaessa siideriä tai vettä, jos nestettä ei ole riittävästi. Anna päärynöiden muhia miedolla lämmöllä poreilevassa liemessä, kunnes ne ovat läpikotaisin pehmeitä.
Asettele päärynät annoksiksi lautasille. Voit halutessasi valella päälle hieman kokoon keittynyttä keitinlientä. Ripottele päälle paahdettua hasselpähkinärouhetta. Lusikoi viereen Valion Aura pehmeä-tuorejuustoa. Sitten vaan lusikoimaan ääntä kohti, nam!
(Julkaistu vanhassa blogissani 3.2.2012)
Kommentit
Lähetä kommentti