Vihreä hartiahuivi


Kaivelin tuossa kevätneuleita kaapistani ja sieltä löytyi tämä ihastuttava hartiahuivi, jonka tein muistaakseni pari vuotta sitten. Kolmiomainen muoto saa sen pysymään harteilla hyvin ja se sopii esim. kesämekon seuraksi tuomaan vähän lämpöä. Toki sen voi helposti kietaista myös kaulaan. Lankana oli Novitan Tennessee, väri on ehkä hieman petrooliin vivahtava vihreä. 

Malli on oma mukaelmani Moda 3/2006-lehden ohjeesta numero 8. Huivi muodostuu tähtimäisistä kuvioista, joita on yhdistetty toisiinsa sitä mukaa, kun työ etenee. Huivi aloitetaan alakärjestä ja jatketaan ylöspäin leventäen.


Alin kuvio:
- Aloitusketjuksi 5 kjs, sulje ps:lla
- 1. krs: 1 kjs, renkaaseen 8 ks, sulje ps:lla 1.ks:aan.
- 2. krs: 6 kjs, *1 p ks:aan, 2 kjs*, toista *-* vielä 6 kertaa ja sulje ps:lla 3:nteen kjs:aan krs:n alusta.
- 3. krs: 1ps ketjuun, 4 kjs, tee samaan ketjuun 3 kp, 4 kjs, tee seur. ketjuun 4 kp, 12 kjs, *tee seur. ketjuun 4 kp, 4kjs*, toista *-* vielä 2 kertaa, tee seur. ketjuun 2 kp, 12 kjs, tee seur. ketjuun 4 kp, 4 kjs, tee seur. ketjuun 4 kp, 12 kjs, sulje krs ps:lla 4:nteen kjs:aan krs:n alusta. Katkaise lanka.

Seuraavat kuviot:
- Tee seuraavat kuviot samoin, mutta tee jatkossa kuvion 3. krs:lla joka toiseen kp-väliin 4 kjs ja jota toiseen 12 kjs. Yhdistä samalla aina edellisiin ketjuistaan. 
Kun olet tehnyt kerroksia siten, että kuvioita on 11 rinnakkain, tee seuraavalla krs:lla muuten kuin aiemminkin, mutta virkkaa kuvioihin vain 3 pitkää ketjua (=12 kjs), jotka kiinnität edellisiin kuvioihin. Tee 4:nnen pitkän ketjun tilalle 3 kjs, kuten alimmassakin kuviossa. Huom! Virkkaa uloimmaisiin kuvioihin koko ajan vain 2 pitkää ketjua, vastaavasti kuin ylimpään kerrokseen.


(Julkaistu vanhassa blogissani 7.5.2011)


Kommentit

Suositut tekstit