Halloumia, parsaa ja pinaattipastaa



Nopea ja herkullinen muutaman aineksen arkiruoka on aina toivelistalla. Keväinen parsa sopii hyvin yhteen paistetun halloumin ja pehmeän pinaattikastikkeen kanssa. Annoksen valmistukseen menee noin vartti, jos sitäkään. Ohje kahdelle.

6 - 8 kerää pinaatinmakuista tagliatelleä

1 nippu vihreää parsaa
oliiviöljyä
125 g halloumia
1 pkt (n. 70 g) babypinaattia
½ - 1 sipuli
1 prk (150 g) créme fraîchea
suolaa
mustapippuria
yrttejä maun mukaan (esim. lipstikka, lehtipersilja yms.)

Keitä pasta ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä.

Huuhtele parsat ja napsaise niistä kovat päät pois. Paista parsat pannulla oliiviöljyssä kypsäksi.

Kuullota toisella pannulla pilkottua sipulia. Lisää huuhdeltu ja hieman pilkottu pinaatti. Kun pinaattikin on vähän pehmennyt, mausta suolalla ja mustapippurilla ja lisää créme fraîche. Jos käytät jotain kuivaa yrttiä, mausta sillä. Itse ripottelin joukkoon hieman kuivattua lipstikkaa. 

Pilko halloumi pieniksi kuutioiksi. Siirrä parsoja vähän syrjään pannulla ja paista halloumikuutiot pinnalta rapeiksi. 

Kaada keitinvesi pois pastasta ja lisää se pinaattikastikkeeseen. Annostele lautasille ja lisää joukkoon riittävästi parsaa ja halloumia. Jos käytät tuoreita yrittejä, esim. lehtipersiljaa, ripottele päälle.

Kommentit

Suositut tekstit