Kumkvattihillo



Kumkvatti! Tuo omituinen pieni sitrus. Kukapa olisi uskonut, että päädyn kasvattamaan niitä. Pieni kumkvattikasvi on aurinkoiselle länsiparvekkeelle kuitenkin päätynyt. Koska siellä on kesäisin hyvin kuuma, kannattaa suosiolla valita Välimeren paahteessakin kasvavia kasveja. Bougainvillean eli ihmeköynnöksen seuraksi hankin kääpiösitruksen. Myös kalamondin-nimellä kutsuttu kasvi on sama kuin kumkvatti. Tekee pieniä, kirpeitä, syötäviä sitrushedelmiä. 

Pensaassa oli jo valmiiksi kohtalaisen hyvä määrä hedelmiä, joten sadonkorjuukausi alkoi pienen kypsyttelyn jälkeen jo toukokuussa. Hedelmät päätyivät kirpeänmakeaan hilloon, joka toimii yhtä hyvin paahtoleivän päällä kuin brie-juuston seuranakin. Ja varmasti tulen käyttämään sitä myös leivonnaisiin. 

Ohjeesta tulee n. 1,5 dl hilloa. 

n. 300 g kumkvatteja
1/2 dl hillosokeria
1/2 dl sokeria
1/2 dl vettä. 

Pese kumkvatit hyvin.  Viipaloi ja pilko ne kuorineen. Poista siemenet. Laita kattilaan ja mittaa joukkoon muut ainekset. Keitä tasaisesti pyöräillen keskilämmöllä noin 15v minuuttia. Anna jäähtyä jonkin verran ja purkita puhtaaseen lasipurkkiin. Kun hillo on jäähtynyt kunnolla,  sulje kansi ja laita jääkaappiin. 









Kommentit

Lähetä kommentti

Suositut tekstit