Piparkakkulinna


On jälleen joulun piparkakkurakennelman aika! Usein olen tehnyt näitä jo joulukuun alkupuolella, mutta nyt vierähti ihan joulun aluspäiviin asti. Etätöitä tehdessä koti tuntui lomaan saakka työpaikalta, joten ei ehkä ollut ensimmäisenä mielessä tehdä tänne vielä joulua. Mutta nyt on loma ja siksi myös aikaa rakennella.

Ohje löytyi helposti Kodin kuvalehden viimevuotisesta piparkakkuihin keskittyvästä erikoislehdestä. Noudatin sitä aika tarkkaan. Torneja tuli kaksi vähemmän (vahingossa), mutta linnan pihalle tuli ekstrana vähän joulukuusia, -pensaita ja pari tähteä. 

Rakennelmat kannattaa tehdä rauhassa. Yhtenä päivänä paisto, toisena koristelu ja kolmantena kokoaminen. Aina menee osa seinistä vinoon, joku sauma jää repsottamaan tai palat eivät istukaan yhteen. Ei se haittaa. Kuumalla sokerilla tai tänä vuonna käyttämälläni baking gluella saa asiat yleensä hyvin paikoilleen. On myös kätevää laittaa osasia nojailemaan toisiinsa. Lopuksi kaikkiin rumiin kohtiin vaan runsaasti valkoista pikeeriä lumeksi ja hieman koristeita. Lopputulos on erinomainen! Eli vähän vinksallaan ja vonksallaan, kokoon korjailtuna. Niin kuin elämäkin.

Hyvää ja iloista joulua kaikille! 


  


Making of...


Kommentit

Suositut tekstit