Appelsiinitorttu suklaahunnulla


Kyllästyttävätkö jouluherkut jo? Suklaarouheella kuorrutettu appelsiinitorttu tuo kivaa vaihtelua, mutta sopii yhä talvisen vahvoihin makuihin. Ohjeen pohjana on sama resepti kuin keväällä tekemissäni sitruunaruuduissa. Vaihdoin sitruunan appelsiiniin ja koristelin palat runsaalla suklaarouheella. Ranskankerma puolestaan tasoittaa makeutta ihanalla tavalla. Appelsiini ja suklaa ovat vanha, hyväksi havaittu makuyhdistelmä.

Pohja:
4,5 dl vehnäjauhoja
1,25 dl tomusokeria
130 g sulatettua voita (tai margariinia)

Täyte:
4 kananmunaa
4 dl sokeria
1 dl appelsiinimehua 
4 rkl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
1 appelsiinin kuori raastettuna

Päälle:
taloussuklaata tai muuta tummaa suklaata
ranskankermaa

Sekoita vehnäjauhot ja tomusokeri. Sulata rasva ja lisää joukkoon. Sekoita ja painele pellin tai uunivuoan pohjalle tasaiseksi pohjaksi. Paista pohjaa n. 25 minuuttia 175 C asteessa.

Vaahdota kananmunat ja sokeri keskenään. Raasta appelsiini ja purista sen mehu. Lisää mehu ja raaste muna-sokerivaahtoon. Sekoita keskenään vehnäjauhot ja leivinjauhe, lisää ne vaahtoon. Kaada täyte esipaistetulle pohjalle. Paista uunissa 175 C asteessa toiset 25 minuuttia.

Raasta tortun palojen päälle suklaata runsaasti. Lisää kylkeen lusikallinen ranskankermaa.



Kommentit

Suositut tekstit