Blinit


Blinit - syy miksi tammikuu on olemassa! Ainakin minun mielestäni näin, koska en ole suuri talviliikunnan tai pakkassäiden ystävä. Mutta blinit ovatkin sitten niin hyviä, että kannattaahan niille vaikka kokonainen kuukausi omistaa. :) Monena vuonna olen ollut ravintolassa syömässä bliniherkkuja, mutta tänä vuonna ne pääsivät pannulle ihan omassa keittiössä. Reseptin nappasin HS:n sivuilta ja siitä riittää neljälle kunnon annos. Eli on aika iso. Valmistaminen täytyy aloittaa edellisenä iltana.

4 dl maitoa
1/3 pkt hiivaa
3 dl tattarijauhoja
3 dl vehnäjauhoja
½ ploa olutta
½ dl sulatettua voita
1 tl suolaa
3 kananmunaa
voisulaa paistamiseen

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita mukaan tattarijauhot. Pidä huoneenlämmössä yön yli. Taikina kohoaa aika paljon, joten käytä riittävän isoa kulhoa.

Seuraavana päivänä erottele keltuaiset valkuaisista. Lisää taikinapohjan joukkoon olut, vehnäjauhot, keltuaiset ja voisula. Mausta suolalla ja sekoita. Vaahdota valkuaiset vaahdoksi ja lisää se seokseen varovasti nostellen.

Paista taikinasta blinipannussa tai lettupannussa runsaassa voissa noin sentin paksuisia kakkusia. Käännä blinejä useamman kerran, jotta saat rapean pinnan. Valuta paistamisen aikana pannuun lisää voita. 

Tarjoa blinit kuumina suoraan pannulta herkullisten lisukkeiden kera. Meillä oli kolmenlaisia lisukkeita:
- siianmäti, smetana, punasipulisilppu ja tilli
- maustekurkku, juokseva hunaja ja smetana sekä
- savusilakka, smetana, punasipulisilppu ja tilli.


Herkullisia talvihetkiä!

Kommentit

Lähetä kommentti

Suositut tekstit