Juustotäytteinen lihamureke ja linssimuhennos

 

 
Lihamureke on kyllä yksi suosikkiruokiani näin arkena. Se valmistuu helpolla, on takuuvarmasti hyvää ja sitä voi kerralla tehdä isommankin satsin muutamaksi päiväksi. Ja variaatiomahdollisuudet ovat loputtomat. Tällä kertaa lihamureke sai sisäänsä cheddar-sydämen sekä kaverikseen maukasta linssimuhennosta ja vähän parsakaalia.
 
Juustotäytteinen lihamureke
 
400 g naudan jauhelihaa
2 kananmunaa
n. ½ dl korppujauhoja
n. 1½ dl kermaa tai kerma-maitoa
1 tl kuivattua basilikaa
suolaa ja mustapippuria
n. 50 g cheddarjuustoa
 
Niin, yksi hyvä puoli vielä: ainesosien määrätkin voivat olla vähän summittaisia, siitä lukuisat noin-merkit edellä. :)
 
Sekoita kulhossa jauheliha, munat, korppujauho, kerma sekä mausteet. Anna taikinan turvota hetki ja kokeile vielä koostumusta, tarvitseeko taikina lisää nestettä (kermaa) tai korppujauhoja. Voitele uunivuoka. Levitä puolet taikinasta pohjalle. Viipaloi päälle paksuja cheddar-viipaleita.
 
 
 
Levitä loput taikinasta päälle. Paista mureketta uunissa 200 C asteessa n. 20-30 min. Jos tarjoat lisukkeena linssimuhennosta, aloita sen valmistaminen ennen mureketta, koska linssien kypsyminen kestää kauemmin kuin murekkeen.
 
Linssimuhennos


1½ dl vihreitä linssejä
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
2 tl kana- tai kasvisfondia
½ dl kermaa
7 dl vettä
oliiviöljyä

Huuhtele linssit. Kuori ja silppua sipuli ja valkosipuli pieneksi. Kuullota sipuleita kasarissa oliiviöljyssä. Lisää linssit ja fondi. Lisää kerma sekä vesi. Voit lisätä osan vedestä ensin ja loput myöhemmin samalla, kun maistelet linssien kypsyyttä. Minä pidän aika pehmeistä linsseistä, joten annoin muhennoksen hautua n. 40 min. Voit halutessasi koristella ja maustaa vielä esim. tuoreella persiljalla.

 


Kommentit

Suositut tekstit