Raparperimehu


Kerta se on ensimmäinen kaikissa asioissa! Kuten tuoremehun valmistuksessa. Oli ystävien kanssa puhetta raparperisadosta, mitä itse kullakin näyttää pukkaavan eri suunnista. Sain keskustelun jälkeen ystävältäni monia hyviä raparperireseptejä, joista halusin heti kokeilla tuoremehua. Mehusta tulee todella raikasta, eikä ollenkaan liian hapanta.

Mehun voi pakastaa, jos tekee suuria määriä. Pienemmät määrät säilyvät jääkaapissa käyttöajan verran. Mehuun menee (esim. apteekista saatavaa) sitruunahappoa, joka auttaa säilymisessä. Pakastettaessa sitruunahapon määrää voi vähentää.
Ohje on aika suuri, itse tein suluissa näkyvän kymmenesosamäärän, koska omia raparperejä 
ei enää paljon ollut jäljellä.

3 kg (300 g) raparperia
1 kg (100 g) taloussokeria
50 g (5 g) sitruunahappoa
2 (1/4) sitruunan mehu, kuori ja hedelmäliha
Pilko raparperit kuorineen melko pieniksi paloiksi. Aseta ne kannelliseen kulhoon/kattilaan/ämpäriin.Liota sokeri ja sitruunahappo sellaiseen määrään vettä, että ne peittyvät selvästi. 


Lisää raparperit ja tarvittaessa lisää vettä niin, että raparperit peittyvät. Raasta joukkoon sitruunoiden kuori, purista mehut ja lisää hedelmälihat. Peitä astia kannella ja anna mehustua jääkaapissa kaksi vuorokautta.

Siivilöi sen jälkeen raparperinpalat pois. (Niistä voi tämän jälkeen esimerkiksi keittää hillon.) Pullota mehu ja tarvittaessa pakasta se. Laimenna mehu juotavan vahvuiseksi vedellä tai esim. vissyllä. Sitä voi käyttää myös erilaisissa drinkeissä tai muissa kesäjuomissa.Kommentit

Suositut tekstit