torstai 3. heinäkuuta 2014

Kardemummalla maustettu raparperihillo


Kierrätys kunniaan! Miksei myös keittiössä. ;) Tämän raparperihillon pohjana ovat nimittäin tuoremehun valmistuksessa käytetyt raparperipalat, jotka ovat jo yhden lahjansa mehuna antaneet. Niiden lopulliseksi käyttökohteeksi tuli helppo ja nopea raparperihillo, jonka kruunaa kardemumma, tämänhetkinen lempimausteeni. :)

Ohjeesta tulee yksi iso hillopurkki tai 2-3 pientä.

300 g raparperipaloja (tuoremehun valmistuksessa käytetyt tai tuoreet)
2 dl hillosokeria
2 dl vettä
1 tl kardemummaa

Sekoita ainekset kattilassa. 



Kuumenna kiehuvaksi ja keitä keskilämmöllä n. 10 minuuttia. 


Puhdista hillopurkki/-purkit kansineen hyvin pesemällä ja kiehuvalla vedellä. Täytä purkit lämpimällä hillolla. Anna jäähtyä huoneenlämmössä. Sulje purkit ja säilö jääkaappiin tai kylmäkomeroon. 

Nautiskele hillosta esim. kakuissa tai vohveleiden, pannukakun tai lettujen kera!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti