Mozzarellatäytteiset munakoisopihvit


Aloittaisinkohan taas kirjoituksen kertomalla, että jotain muuta piti kokata, mutta päädynkin tähän. Se nimittäin tuntuu olevan enemmän kuin usein käsikirjoituksena keittiöpuuhissani. Kaapissa oli ainekset mozzarella-parmankinkkusalaattiin ja vakaa aikomukseni oli tehdä sitä ruoaksi. Hortoilin ruokakaupassa oikeastaan siis ihan muilla asioilla, kun vihanneshyllyllä tuli valkoisia munakoisoja!


Voi hämmästystäni! En tiennyt sellaisia olevan olemassakaan. Olen aikaisemmin nähnyt vain niitä "tavallisia" tummanvioletteja sekä jotain puna-violettiraidallisia. Tottakai tätä ihmettä piti päästä kokeilemaan! Eli salaattisuunnitelmat uudistuivat! Tilalle tuli mozzarellalla täytettyjä munakoisopihvejä. Parmankinkku taas päätyi meloninsa kanssa oheen kaveriksi. Tässä ohje kahdelle.

1 pieni valkoinen munakoiso
puolikas punainen chili
1 - 2 kynttä valkosipulia
2 rkl silputtua tuoretta basilikaa
2 rkl silputtua tuoretta lehtipersiljaa
3 - 4 rkl korppujauhoja
suolaa
mustapippuria
oliiviöljyä 
1 pallo buffalomozzarellaa

Huuhtele munakoiso ja viipaloi se reilun puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi. Viipaleita pitäisi olla parillinen määrä. Ripottele viipaleiden päälle hieman suolaa ja itketä niitä 15 - 30 min. Pyyhi itkut pois talouspaperilla. Valmista sitten kuorrutus viipaleille. Kuori valkosipuli ja silppua se pieneksi. Halkaise chili ja poista siemenet. Pilko chili pieneksi. Silppua yritit. 


Sekoita nämä kaikki keskenään kulhossa. Lisää korppujauhot sekä hieman suolaa ja mustapippuria. Ripottele munakoisoviipaleille hieman oliiviöljyä ja pyörittele sitten yrtti-korppujauhoseoksessa molemmin puolin. Nostele viipaleet kuumalle pannulle paistumaan, öljyä kannattaa olla siinäkin pohjalla. Jos kuorrutetta jää yli, painele sitä vielä pannulla paistuvien viipaleiden päälle. Anna viipaleiden kypsyä rauhassa ja kääntele välillä. 


Kun munakoisoviipalet vaikuttavat olevan jo kypsiä ja ovat saaneet mukavasti kullanruskeaa väriä, viipaloi mozzarella. Laita mozzarellaviipale tai -pala joka toiselle munakoisoviipaleelle. Laita toiset munakoisoviipaleet päälle niin, että mozzarella jää aina kahden väliin täytteeksi. Paista vielä hetki, että mozzarella lämpenee ja alkaa hieman sulaa. Voit kääntää viipaleet vielä kerran. 


Herkuttele sellaisenaan tai vaikkapa raikkaan salaatin kanssa. Tai parmankinkkuun käärittyjen cantaloupepalasten kera. Kommentit

Suositut tekstit