Punainen pitsineuletoppi


Ihana tomaatinpunainen pitsineuletoppi! Ollut työlistallani jo pitkään ja tänä kesänä sen vihdoin toteutin. Sopii työneuleeksi jakun alle tai kesähelteellä ihan sellaisenaankin. Farkkujen kanssa myös riittävän rento vapaalla.

Malli on Moda 4/2011-lehdestä, nro 5. Lehdessä toppi oli sinnen ja tehty Kauhavan Kangas-Aitan Rozetti Natural Cotton langasta (100 % puuvilla, puikot 5). Itse hankin langat jo keväällä Tallinnan Karnaluksista. Käytin Online Linien Goby -lankaa (65 % puuvilla, 35 % viskoosi, puikkosuositus 4 - 4,5) ja puikkoja 4. Hehkuva punainen lanka hurmasi minut ja oli todella ihanaa neuloa sillä. 

Toppi muodostuu etu- ja takakappaleesta, jotka ovat täysin samanlaisia. Alareunassa muutama kerros ainaoikeaa ja sen jälkeen näyttävää pitsineuletta, joka koostuu oikeista silmukoista, langankierroista sekä 2 tai 3 silmukan yhteenneulomisesta. Nurja puoli aina nurjalla. 


Kädenteitä varten kavennetaan aina 2 o yht kerrallaan. Samalla kädentien reunukseen tulee 4 s ainaoikeaa, jolloin saadaan kaunis resori. Kappaleiden yläosat ovat muokattua joustinneuletta. 


Topin alkuperäinen kokopituus oli n. 55 - 59 cm, itse pidensin yhden mallikerran verran, eli omani on reilut 60 cm. 

Lankaa jäi yli, joten aloin tehdä tälle kaveriksi hihaketta... Siitä ehkä lisää myöhemmin! 


Kommentit

Lähetä kommentti

Suositut tekstit