torstai 9. huhtikuuta 2015

Sacherkakku kermatäytteellä

 

Pääsiäiseksi tuli taas leivottua suklaakakkua, nimittäin Sacheria! Näin olen tehnyt ennenkin, mutta hyviä perinteitä kannattaa jatkaa. :) Mikäs sen perinteisempää, suklaisempaa ja aprikoositäyttineen myös orastavaan kevääseen sopivampaa. Halusin kuitenkin hiukan keventää suutuntumaa ja päätin etsiä käsiini sellaisen reseptin, jossa jo kakun täytteeseen menee kermavaahtoa. Useinhan Sacher tarjoillaan kermavaahtopläjäyksen kanssa, mutta nyt halusin sitä jo täytteeseen.

Sopiva ohje löytyi Kinuskikissalta, tosin tein kakusta hieman pienemmän. Tai siis tämän yhden ison kakun lisäksi pienemmän testikakun oheen. Pohjan ja täytteiden määrät ja leivontaohjeet voitte suoraan katsoa Kinuskikissan ohjeesta, en muutellut niitä. Ainoana omana lisänä laitoin täytteen kermavaahtoon myös hieman kaakaojauhetta.

Tässä leivontatunnelmiani kakun edetessä. 

Hyvillä aineksilla liikkeelle:


Fariinisokeri tuo taikinan makuun syvyyttä. 


Leivontasuklaa on helppokäyttöistä ja sulaa mikrossa alhaisella lämmöllä hienosti. Välillä tasaisesti sekoitellen.


Kuivat aineet lisätään taikinaan, jossa jo on voi-sokerivaahto, keltuaiset ja suklaa.


Pehmeä valkuaisvaahto suklaisessa taikinassa on kuin kevätlumi mutaisella maalla. ;)


Kakkua paistetaan 175 C asteessa n. 40-50 minuuttia. Tässä ison kakun ohessa kukkavuoassa valmistunut minikakkuni! Eikö olekin suloinen. :)


Leikkaa kakku mieluiten ainakin kolmeen osaan. Jätä päällimmäiseksi kaunis ja tasainen pinta. Eli ei tämä. 


Vaahdota kerma, mausta vaniljasokerilla ja halutessasi myös kaakaojauheella. En lisännyt siihen yhtään muuta sokeria, koska suklaasta ja aprikoosimarmeladista tulee kuitenkin makeutta paljon. 


Kostuta pohja vaniljamaidolla. Tai jos haluat lisäraikkautta, hedelmämehulla.


Kunnolla aurinkoista aprikoosia!


Ja kermaa!


Kerrokset kasassa!


Tasoittele reuna ja pinta kermalla. Lisää aprikoosikuorrutus. 


Päälle tietysti ihanaa suklaakuorrutusta! Koristeena tässä valkosuklaarouhetta, myös pähkinärouhe sopisi hyvin. 


Ihanat kerrokset. :)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti