Naisen virkattu bolero


Kesän käsityötekeleideni ykkönen on tässä, olkaapa hyvät! Virkattu, auringonkeltainen bolero. Aika söpö, vaikka itse sanonkin. Oikeastaan on hassua, että en ole koskaan aikaisemmin tajunnut boleroiden päälle. Ymmärsin vasta nyt, että itse asiassahan ne sopivat minulle todella hyvin ja ovat myös todella käyttökelpoisia. Tykkään käyttää erilaisia mekkoja paljon, mutta usein on niin, että ne ovat hihattomia.  Ja aika vähän on Suomessa vuodesta sellaista aikaa, että sitä tarkenee hihattomassa mekossa ilman jotain neuletakkia, jakkua tai pitkähihaista aluspaitaa. Juuri tällaisiin tarpeisiin bolero on ihan ehdoton! Se tuo kivasti lämpöä käsille ja hartioille, mutta lyhyenä ja muodoltaan naisellisena jättää mekon kuitenkin hyvin näkyviin (toisin kuin vaikka joku pitkä neuletakki). Ja korostaa kivasti vyötäröä. ;) Tämä bolero on aika paksua lankaa, mutta mielestäni silti aika siro.


Malli löytyi niinkin vanhasta lehdestä kuin Moda 3/2006, malli nro 12. Alkuperäisessä ohjeessa lankana oli Novita Samos (50 % puuvilla, 50 % akryyli, 4,5-5 puikot, tiheys 16-17 s/24-25 krs = 10 cm). Ja kuinka ollakaan, satuin löytämään lankakaupan jämäkorista juuri tätä oikeaa lankaa, euron kerä, ja juuri sellaisessa värissä, jota toivoin! Tämä ei voinut olla sattumaa. ;)


Bolerosta virkataan takakappale, etukappaleet ja hihat. Etu- ja takareunoihin neulotaan kaistale joustinneuletta ja reuna viimeistellään virkaten. Itse sovelsin ohjetta vielä niin, että tein boleroon kauniin nirkkoreunan, joka mielestäni on piste iin päällä tässä koristeellisessa bolerossa. Etu- ja takakappaleiden virkkauskuvio on yksinkertainen, se muodostuu pylväistä ja ketjusilmukoista, joiden määrää lisätään etukappaleessa, jotta boleron reunat kaartuvat kauniisti. Hihat ovat tasaista pylväs-ketjusilmukka -kuviota. 


Kommentit

Suositut tekstit