Yrttikanaa ja paahdettua kukkakaalia pähkinöillä


Perjantai-illan täysosuma-annos on tässä, olkaa hyvät! :) Jotain niin yksinkertaista, mutta silti superhyvää. Kaapissa oli kukkakaalia ja sille piti jotain tehdä. Monesta paikasta olen lukenut viime aikoina kokonaisena paahdetusta kukkakaalista ja siitä, kuinka herkullista se on. Ja onkin! Täydensin makuyhdistelmää lempipähkinälläni hasselilla ja sehän oli kerrassaan mainio yhdistelmä.

Siihen oheen piti keksiä "jotain". Emmin hieman pihvin, kalan ja kanan välillä. Sitten löysin kaupasta paketillisen broilerin reisilihoja. Siis koipea ja reittä ilman niitä luita. Lihahan on tunnetusti maukkainta ja mehevintä luun lähellä, joten heti innostuin. Nyt tulisi jotain ihan muuta kuin rintafileistä. Päälle yrttikuorrutus ja hieman ranskankermaa. Suli suorastaan suussa. <3

Yrttikanaa

400 g broilerin reisilihaa
2 rkl kuivattua basilikaa ja salviaa
2 rkl ranskankermaa
suolaa
mustapippuria
oliiviöljyä

Sekoita (ja tarvittaessa jauha) yrtit keskenään sekaisin. Ruskista reisilihapaloja pannulla tilkassa oliiviöljyä niin, että ne saavat väriä molemmin puolin. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Hiero broilerin pintaan yrttiseosta ja aseta uunivuokaan. Levitä päälle vielä nokareet ranskankermaa.


Paista uunissa 200 C asteessa n. 30 - 40 min.


Paahdettu kukkakaali pähkinöillä

yksi kukkakaali
suolaa
mustapippuria
½ - 1 dl hasselpähkinärouhetta
oliiviöljyä
½ dl raastettua parmesania

Poista kukkakaalista varsi, mutta säilytä "kukat" kokonaisina. Aseta uunivuokaan ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Tee niiden pintaan hellästi muutama viilto ja laita niihin pähkinärouhetta. Ripottele vielä haluamasi määrä pähkinärouhetta päälle. Lorauta tilkka oliiviöljyä.


Paahda uunissa 200 C asteessa n. 30 - 40 min, kunnes kukkakaali on kauniin ruskeaa pinnalta. Eikö olekin ihanannäköistä?


Ripottele päälle parmesanraaste ja paista vielä hetki uunissa niin, että juusto sulaa.


Sitten herkuttelemaan! :D




Kommentit

Suositut tekstit