Miehen kirjoneulesukat


Joulunpyhinä iski odotettu neuloosi, eli intohimoinen neulomisen halu! Taudinmäärityksistä parhain. :) Puikoille päätyi uusi, paksu pitsineuletakki itselle, mutta myös uudet sukat isälleni. Toiveena oli sellaiset, joissa olisi vartta vähän pidemmällekin pitkän miehen sääreen. 

Tavalliset, yksiväriset tuntuivat minusta vähän tylsiltä, halusin tehdä jotain kivempaa. Päädyin kehittelemään päästäni kirjoneulekuvioita, joita syntyikin useampia. Kun lankakorista löytyi vielä mustan langan jämiä, oli kuviot helppo toteuttaa. 


Ruskea lanka on Novitan Nallea (75 % villaa, 25 % polyamidia, tiheys 22 s = 10 cm, puikot 3 - 3½). Luulin myös kätköistäni löytyneen mustan langan olevan Nallea. Se tuntui kuitenkin neuloessa ohuemmalta ja muistin sitten, että se taitaakin olla Novita Pikkusiskoa (75 % villaa, 25 % polyamidia, tiheys 28 s = 10 cm, puikot 2½), eli samaa tavaraa, mutta ohuempana. Kun sen laittoi kuvioihin ja muutenkin tarkkaili koko ajan kirjoneuleen kireyttä ja löysyyttä, ei eri lanka kuitenkaan haitannut.

Kuvioiksi tuli eri suuntaisia vinoraitoja, siksakkia ja pilkkuja sekä lumitähtiä. Aika kivoja mielestäni!


Sukkien kärjet tulivat myös mustasta langasta, yksinkertaisesti siksi, että Nalle loppui kesken. Tästä opin, että yksi kerä Nallea ei riitä n. koon 46 miesten sukkiin. Ihan kiva efekti siitä tuli kuitenkin. :) Kommentit

Suositut tekstit